registro
accedeix a intranet
registro
les nostres activitats

Hola pares i mares!

Aquest mes hem fet sabó a totes les classes. Ens ha agradat molt a tots.

Us passem la recepta per si a casa ho voleu fer amb els vostres fills:

-Maizena.

-Oli d’ametlla.

-Sabó de nadons.

1-En un bol es posa un got de maizena, la meitat de sabó de nadons i oli d'ametlla. 

2-Es remena tot fins que quedi una massa semblant a la plastilina. 

3-Veureu que un cop la teniu la podeu modelar perfectament.
4-És interessant perquè faci més bona olor anar afegint l'oli d'ametlla. 

5-Un cop ja feta la massa, la podeu manipular, fer formes, estampar la mà o el peu. 

D'aquesta manera, l'infant podrà notar diferents sensacions. 
La sort d'aquesta manipulació és que no embruta i et deixa la pell fina i amb molt bona olor.


Us animem a fer l'activitat amb els vostres fills.

 Que la gaudiu molt!!

     

 

Teniu ganes de fer alguna activitat amb els vostres fills el cap de setmana?
Aprofiteu per anar a el Palau de la música !!!

És una bona manera d'apropar la cultura als nens des de ben petits.

Familiaritzar als infants amb activitats culturals: teatre, dansa, música, ... Etc. Ells de mica en mica aniran agafant interès; i quan siguin més grans ho valoraran.

El Palau de la Música Catalana ofereix un espai on pares i fills poden compartir la música. Els espectacles infatils musicals que s’ofereixen estàn envoltats d’altres formes d’expressió com la dansa, el teatre, la poesia, les arts plàstiques etc… per tal de desenvolupar la creativitat i la imaginació dels més petits Zig Zag, passets al Palau. 

Activitats d’experimentació per fer a casa

  • Pintura de colors:

“Bebés experimentando con pintura de colores en bolsas transparentes. Escuela Infantil Pecas.”

  • Aigua de colors:

“Jugamos con los colores.”

  • Manipulació amb sorra i aigua:

“Escuela Infantil Virgen del Parque. Experimentación.”

L’experimentació amb els infants és molt important perquè ajuda a fomentar la llibertat d’expressió i a gaudir de l’art abstracte.

Els nens poden notar moltes sensacions a la vegada: gust àcid / dolç (llimona, plàtan), tacte suau / aspre (farina, sucre), tacte fred / calent (gel / aigua); olors a l’hora de manipular el menjar com pot ser la xocolata, els pebrots, etc. Ells inconscientment van tenint uns estímuls indirectes que a la llarga els servirà per comprendre tot allò que vagin aprenent durant el seu procés evolutiu i maduratiu.

 Segons Emmi Pikler, quan el/la nen/a actua per la seva pròpia iniciativa i interès, aprèn i adquireix capacitats i coneixements molt més sòlids, aprenentatges que se li volen inculcar des de l’exterior.

Per això és important deixar que el nen es mogui i faci segons el seu instint, sempre partint dels seus interessos i facilitant-li les coses al seu abast.

 

Segons el llibre El Arte y la creación de la mente: el papel de las artes visuales en la transformación de la consciencia, l’autor Elliot Eisner parla sobre la importància de l’art, el qual convida a experimentar el nostre entorn i a posar atenció a totes les qualitats de tot allò que es troba en ell i que, per tant, escoltem, veiem, olorem, tastem i toquem. Eisner ens diu que “el que es busca a través de l’art és la capacitat que tenen els humans de percebre les coses i no el simple fet de reconèixer-les.”

Per tant, és molt important que els infants tinguin un aprenentatge vivencial.

 

 

 

 

 

EXPERIMENTEM AMB XOCOLATA

 

Des del seu naixement, els infants, tenen molta curiositat per descobrir tot allò que  els envolta, per això  la millor manera de fer-ho és deixar que siguin ells els propis  investigadors.

Segons Emmi Pikler, quan el nen/a actua per la seva pròpia iniciativa i interès, aprèn i adquireix capacitats i coneixements molt més sòlids, que si se li intenta inculcar des de l’exterior aquests mateixos aprenentatges.

Des d'el Petit  Rainbow , proposem als infants activitats d’experimentació que potencien  l’aprenentatge vivencial, fent dels infants els constructors dels seus propis aprenentatges a través de l' observació, exploració, manipulació, etc.

Avui,  hem fet un  taller d’experimentació amb xocolata en diferents estats, sencera, en pols i desfeta. Amb aquesta activitat es pretén potenciar una actitud en els infants de recerca i descoberta, que els ajudi a percebre les diferències que hi ha entre els diferents materials proposats, obrir  les portes a la seva exploració, i sobretot que gaudeixin molt durant tot el procés.

Ultimes notícies

Recepta Fer Sabó
Dimarts, 09 Mai 2017
Hola pares i mares! Aquest mes hem fet sabó a totes les classes. Ens ha agradat molt a tots. Us passem la recepta per si a casa ho voleu fer amb els vostres fills: -Maizena. -Oli d’ametlla. -Sabó de nadons. 1-En un bol es posa un got de maizena, la meitat...
Abril: Palau de la Música,
Dijous, 20 abril 2017
Teniu ganes de fer alguna activitat amb els vostres fills el cap de setmana? Aprofiteu per anar a el Palau de la música !!! És una bona manera d'apropar la cultura als nens des de ben petits. Familiaritzar als infants amb activitats culturals:...
Experimentació a casa
Dimecres, 19 abril 2017
Activitats d’experimentació per fer a casa Pintura de colors: “Bebés experimentando con pintura de colores en bolsas transparentes. Escuela Infantil Pecas.” Ver Vídeo Aigua de colors: “Jugamos con los colores.” Ver Vídeo Manipulació amb sorra i...
Experimentació
Dimecres, 19 abril 2017
L’experimentació amb els infants és molt important perquè ajuda a fomentar la llibertat d’expressió i a gaudir de l’art abstracte. Els nens poden notar moltes sensacions a la vegada: gust àcid / dolç (llimona, plàtan), tacte suau / aspre (farina,...
Anem a la piscina
Dilluns, 10 abril 2017
Thumbnail    A partir del mes d'abril els  nens i nens  de la yellow class, els més grans de l'escola, anem a la piscina. Aquesta activitat està dins la programació de l'aula  fins al mes de juliol. L'aprenentage sempre és a la piscina a on ells toquen de peus a...
Activitats de Pasqua
Dilluns, 10 abril 2017
Thumbnail   EXPERIMENTEM AMB XOCOLATA   Des del seu naixement, els infants, tenen molta curiositat per descobrir tot allò que  els envolta, per això  la millor manera de fer-ho és deixar que siguin ells els propis  investigadors. Segons Emmi Pikler, quan el nen/a...
More inBlog  

Contacta amb nosaltres


Telèfon. 931 681 789
696 018 221 - 637 749 679
Horari. 8:00 a 18:00 hrs
de Dilluns a Divendres
Localització. Carrer del Vall, 47,
CP. 08221 - Terrassa
Segueix-nos.